Alpha avond 10: Geneest God ook nu nog?


Wat was dit een bijzondere avond! Eigenlijk is elke Alpha-avond bijzonder, fijn en gezellig, maar deze avond was het toch nog iets meer. Tegelijkertijd vind ik het heel jammer dat dit alweer de één na laatste Alpha avond is. Het is namelijk altijd een fijne en gezellige aangelegenheid en daarbij leer je ook nog meer over het geloof. Dat ga ik echt heel erg missen.

Er hebben een paar vrijwilligers weer heerlijk voor ons gekookt. Er was hartige taart, wraps en paella met kip. Ze hadden ook vegetarische varianten hiervan gemaakt. Het was heel lekker en het was ook weer heel gezellig aan tafel.

Voor de inleiding waren twee mannen speciaal gekomen om iets over genezing te vertellen. Over hoe God hun heeft genezen van ziekten of andere mankementen. Heel mooi om daar naar te luisteren. Ook werd o.a. verteld dat vergeving en genezing echt bij elkaar horen, dus als je iemand vergeeft die je pijn heeft gedaan dan helpt dat ook in je genezing daarvan. Anders blijf je in een soort wrok of boosheid zitten, wat totaal niet goed is en dat werkt uiteindelijk ook averechts voor je genezing. Er werden verschillende Bijbelverhalen uit het Oude Testament en het Nieuwe Testament aangehaald omtrent dit onderwerp. Wel moesten deze mannen een beetje worden afgeremd, want anders hadden we geen tijd meer over om verder te praten in de kleinere groepjes. Ze waren heel enthousiast over dit onderwerp en dat was fijn om te zien.  

Na een kopje thee of koffie te hebben gepakt gingen we weer naar het consistorie om verder te praten. Eén van de mannen van de inleiding zat er deze keer ook bij. Deze keer ging het over de kritische kant van genezing. Want hoe weet je dat iets echt van God af komt? En niet van de duivel? Neem bijvoorbeeld Jomanda. Zij hield healingsessies om mensen van klachten of ziekten te genezen. Dit was totaal niet bijbels, omdat zij zei dat ze contact had met de geestenwereld en met het Goddelijke. Ze was tevens medium. Dit keurt de Bijbel duidelijk af. Ondanks dat het mooi is dat mensen genezen worden, moet je heel goed op blijven letten. Niet elke genezing komt per definitie van God af. De duivel kan namelijk een rol in spelen. Helaas als je zelf ziek bent of er speelt wat anders moeilijks, dan ben je juist heel kwetsbaar voor dit soort dingen. Blijf goed onderzoeken of iets van God afkomt of niet. Anders kan de schade groter zijn dan dat het eerst was. 

Als laatste werd er voor ons gebeden dat wij genezing mogen vinden in angst, stress, verdriet, ziekte of andere lastige dingen die in je leven kunnen spelen. Ikzelf heb snel last van stress en angst. Daarvoor is voor mij gebeden. Ik hoop dat het mij mag helpen zodat ik dit minder mag ervaren en sterker in mijn schoenen mag komen te staan. 



Reacties

  1. Bedankt weer voor je verslag. Ik vond het echt mooi om te lezen en die foto's erbij maken het helemaal af. Ja? Moesten ze afgeremd worden, die mannen. Het is ook zo'n goed onderwerp.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Even voorstellen + Q&A

Boekrecensie: Ja, kom binnen Heer

Alpha avond 1: kennismaking & is er meer?