Wat is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus is een (basis)cursus die mensen kunnen volgen om meer van het christelijke geloof te leren. Je leert over Jezus en de Heilige Geest tot hoe je bijvoorbeeld het kwade kan overwinnen. Dus hele relevante en interessante onderwerpen waar je iets over kan leren en over kan spreken. 

Iedereen is welkom en je mag zijn zoals je bent. Je bent welkom als je het christelijk geloof nog aan het onderzoeken en aan het ontdekken bent, maar ook als je al christelijk bent en al jarenlang na de kerk gaat. Het maakt niet uit waar je precies staat in het leven of geloof.

Elke Alpha begint met een gezamenlijke maaltijd waardoor je op een laagdrempelige en ontspannen manier mensen beter kunt leren kennen. Hierdoor bouw je vertrouwen op en misschien ontwikkel je wel nieuwe vriendschappen hieruit. Na deze maaltijd kijk je een filmpje van de Alpha-cursus of vertelt iemand iets meer over het onderwerp van deze avond. Daarna ga je verder praten in kleinere groepjes over dit onderwerp. Hierin kun je al je (levens)vragen stellen en andere dingen bespreekbaar maken wat je bijvoorbeeld lastig vind of twijfels over hebt. Ook kan het zijn dat je misschien liever naar de verhalen en vragen van andere mensen luistert en waardoor je misschien zelf ook weer gaat nadenken over bepaalde dingen. Alles is mogelijk. Hopelijk vind je bij de Alpha-cursus wat je zoekt.


Bron:



Reacties

Populaire posts van deze blog

Even voorstellen + Q&A

Alpha avond 1: kennismaking & is er meer?

Boekrecensie: Ja, kom binnen Heer